| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Haşlıga (Zonguldak) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Haşlıga (Zonguldak) |  
|  | aysel engin Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.05.2014
 Mesajlar: 35
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc98322 Gönderme Tarihi: 18.May.2014
 2,294 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2 yemek kaşığı margarin
 3 adet yufka
 2 Bardak mısır unu
 3 Bardak süt
 2 Bardak su
 Yarım bardak ceviz
 Yarım bardak pekmez
 Yarım bardak şeker
 
 3 Bardak süt ve 2 bardak su, şeker derin bir tenceye alınır ve ocağın altı açılır. 2 bardak mısır unu yavaş yavaş tencereye eklenir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Süt ve mısır unu koyu bir kıvam almaya başlayınca, 3 adet kuru yufka minik parçalara bölünerek tencereye ilave edilir. 5 dakika sonra ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı margarin eklenip, bütün malzemeler güzelce karıştırılır. Geniş bir servis kabına bütün malzemeler alınır. Üzerine dövülmüş ceviz ve pekmez dökülür ve soğuyunca servis yapılır.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |