Mehmet Soykan
 
 
Yumurta 1
 
Taze kuşkonmaz 10
 
Deniz tuzu 2 çay kaşığı
 
Karabiber 2 çay kaşığı
 
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
 
Bahçe domatesi 1/4 dilim
 
Taze nane 1 dal
 
Üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı
 
Limon Yarım
 
Taze kekik 1 dal
 
 
Kuşkonmazları soyacak yardımıyla soyup, tenceredeki kaynar suya atarak haşlayınız. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kuşkonmazların çok haşlanmaması ve rengini kaybetmemesi. Bunun için, kuşkonmazları en fazla 7-8 dakika kadar haşlayıp, süzdükten hemen sonra buzlu suya çıkarmanız gerekiyor. Bir küçük tencerede suyu kaynatınız. İçine limon suyu, sirke ve tuz ilave ettikten sonra yumurtayı suya kırınız. (Aynı çılbır yapar gibi hazırlıyoruz.)
 
Yumurtanın dağılmamasına ve çok pişmemesine özen gösteriniz, takriben 3 dakika yeterlidir. Ancak 3 dakikada yumurtanız koşullar gereği çok yumuşak kaldıysa bir müddet daha pişsin. İşlem tamamlandığında direkt buzlu suya çıkarınız. Dörde böldüğünüz domatese taze kekik yaprağı, zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiber serpiniz. 200 derecelik fırında 5 dakika kadar fırınlayınız. Haşladığınız kuşkonmazları ızgara yapıp daha sonra zeytinyağı, tuz, biber, sarımsak püresiyle tatlandırıp servis tabağına alınız, isterseniz çok az miktarda nar ekşisi de kuşkonmazlara muhteşem bir lezzet katacaktır. Deniz tuzu, karabiber ve zeytinyağıyla son dokunuşları yaptığınız tabağınızı servis ediniz.
  
 |