| 
 
| 
 
 
 | 
 
Haşlama Tavuk ve Patates | 
 
  | 
susam sokağı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2007 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74878 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
2,321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gram tavuk göğüs eti
 
10 adet küçük boy taze patates
 
2 dal biberiye
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
2 defneyaprağı
 
1 soğan
 
 
Tavuk etlerini bir tencereye alın. Üzerine su ve defneyaprağını ekleyin. Soğanı hiç doğramadan içine ilave edip karabiber tuz serpip kapağını kapatın ve 20 dakika kadar haşlayın. Yıkanmış patatesleri bir tencereye alıp üzerine az miktarda su ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Patatesi soğuk suda haşlamak daha doğru bir yöntemdir unutmayın. Bazen hemen olsun diye sıcak su dökeriz üzerine bu doğru değil. Diri kalmadan dağılarak pişer ve lezzetsiz olur. Servis yaparken haşlanan tavuk etlerini irice doğrayın. Patateslerin üzerine ekleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Haşlama Tavuk ve Patates Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |