| 
 
| 
 
 
 | 
 
Haşlama Börek | 
 
  | 
berivan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41084 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2009 
2,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım paket yaş maya
 
1,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 su bardağı ezilmiş peynir
 
10-15 dal maydanoz
 
Üzeri için
 
10 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Çukur bir kaba ılık su maya konur eritilir. Tuz katılır ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra yarım limon kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Peynirli iç konur ve poğaça gibi kapatılır. Kenarlarına iyice bastırılır. Bir tencereye 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konur. Kaynamaya başlayınca börekler atılır. Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Servis tabağına alınır. Üzerine biberle yakılmış yağ gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Haşlama Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |