Keki için:
Yarım su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı Pınar Süt
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon rendesi (isteğinize göre portakal veya greyfurt olabilir)
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Kreması için:
1 paket Pınar Krem Şanti
1 su bardağı Pınar Süt
Süslemek için:
İsteğinize göre ceviz, fındık veya antepfıstığı
İlk olarak şerbeti hazırlamak için tencereye toz şekeri ve suyu koyup 15-20 dakika kaynatalım. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım.
Ayrı bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup köpürene kadar iyice çırpalım. Üzerine sütü, irmiği, limon kabuğu rendesini, vanilyayı, kabartma tozunu ve elenmiş unu ilave edip iyice karıştıralım. Son olarak haşhaşı ilave edip spatula ile karıştıralım.
Yağladığımız kare büyük boy borcama hamuru döküp eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim. Pişirdikten sonra keki bir süre soğumaya bırakalım. Ilık kekin üzerine soğuk şerbeti eşit şekilde gezdirerek dökelim.
Üzerinin kreması için; bir kaba toz Pınar Krem Şanti‘yi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım. Şerbeti iyice çeken tatlının üzerine kremşantiyi döküp eşit şekilde yayalım.
Haşhaşlı Tatlımızı buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Servise hazırlarken fındık veya antepfıstığını üzerine dökerek sunuma hazırlayın.
|