| 
 
| 
 
 
 | 
 
HAŞHAŞLI SÜTLÜ EKMEK | 
 
  | 
canay kurt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2009 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44764 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2009 
2,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ
 
50 gram margarin
 
50 gram taze maya
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1/2 litre süt
 
1 yemek kaşığı tuz
 
6 bardak un
 
Haşhaş tohumu
 
1 yumurta
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Margarini eritin ve sütü ekleyin, karışım ılınıncaya kadar bekleyin. Mayayı ufalayıp tuz ve şeker ekleyin. Maya eriyinceye kadar karıştırın. 1 bardak unu ayırın gerisini karışıma ekleyin. Hamuru yoğururken kalan hamuru yavaş yavaş ekleyin. Yoğrulmuş hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın sonra üç parçaya bölün. Her parçayı 8 eşit üçgene bölüp daire biçimine getirin. Yağlanmış tepsiye dizip 30 dakika dinlendirin. Fırını 250 derece ısıtın. Yumurtayı çırpıp ekmeklerin üzerine sürün. Kabardıklarında üzerlerine haşhaş tohumlarını serpin. 10 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HAŞHAŞLI SÜTLÜ EKMEK Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |