| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Somon | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166856 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2022 
321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
2 adet somon fileto
 
Haşhaş tohumu
 
Kekik
 
Biberiye
 
Zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Somon filetoları zeytinyağı ile yağlayın. Ardından balıklara tereyağı sürün. Filetoların derili kısımlarını haşhaş tohumlarını bulayın. Balıkları döküm ızgara tavada çevirerek pişirin. Son olarak 180 derece fırında 5 dakika daha pişirin. Üzerine biberiye ve kekik ektikten sonra limon dilimleri ile servis yapın.
 
 
Not: Somonları pişirirken tavaya aroma katması için defne yaprağı ve birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |