| 
 
| 
 
 
 | 
 
Haşhaşlı Sebze Böreği | 
 
  | 
cez 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100185 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2014 
1,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
50 GR MARGARİN
 
2 ADET YUFKA
 
2 ADET PATATES
 
2 ADET PIRASA
 
1 ADET HAVUÇ
 
2 ÇORBA KAŞIĞI BEYAZ PEYNİR
 
1 ADET YUMURTA SARISI
 
YARIM DEMET MAYDONOZ
 
PUL BİBER
 
TUZ
 
HAŞHAŞ
 
SUSAM
 
 
Patatesleri bol suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Pırasaları yıkayıp üst kabuklarını ayıklayın. Kafalarını bir bıçak yardımı ile kesin. Pırasaları enine ikiye veya dörde kesip, küçük parçalar halinde doğrayın. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Tavaya margarini alıp havuçlar yumuşayana dek kavurun. Pırasaları ekleyin yumuşadıktan sonra tavayı ateşten alın. Rendelediğiniz patatesleri, tuzu, kırmızı pul biberi, ince kıyılmış maydonozu ve rende beyaz peyniri ilave edin. Yufkaları zedelemeden 4 eşit parçaya bölün. Her üçgen parçanın geniş kenarına patatesli ve pırasalı içten bir miktar koyun. Üçgen parçanın yan kenarlarını içe doğru kıvırıp, rulo şeklinde sarın. Üzerlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün. Haşhaş ve susam serpin. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirip servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Haşhaşlı Sebze Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |