3 tane yumurta (sarıları akları ayrışmış)
100 gr margarin
75 gr toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 tane limon kabuğu rendesi
4 damla limon esansı
2 yemek kaşığı haşhaş
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı ucu tuz
1 paket tart jöle
3 tane nektarin
1 paket dolgu krema
Yumurta akları, tuz ve 1 yemek kaşığı şekerle yoğunlaşıncaya kadar çırpılıp bekletilir.
Yumurta sarıları, yağ, şeker ve vanilya şekeri iyice çırpılır.
Limon kabukları, esansı ve haşhaş eklenip çırpılır.
Un eklenip çırpılır. Arkasından aklar eklenip çırpılır.
Hamur, yağlanmış-unlanmış şekilli tart kalıbına dökülüp 20-25 dk pişirilip, telin üzerinde havalandırılır.
Üzeri için: 1 paket dolgu kreması üzerindeki ölçülere göre hazırlanıp çırpılır.
Krema tartın üzerine dökülüp, spatula yardımı ile iyice yayılır.
Üzerine sert nektarinler ince ince dilimlenip dizilir.
Tepesine tart jölesi hazırlanıp dökülür.
En tepeside isteğinize göre süslenir.
Not: Eğer şekili tart kalıbınız yoksa bıçakla kenarlarından keserek kendiniz şekil verebilirsiniz.
|