Yaklaşık 30 adet
 
içi: 
 
50 g kuru kayısı, 
 
50 g kuru üzüm,
 
250 g öğütülmüş haşhaş 
 
Hamur: 
 
275 g un, 
 
1 fiske iyotlu tuz, 
 
125 g diyet margarin, 
 
1 yumurta sarısı, 
 
2 tutam kabartma tozu, 
 
50 g sıvı bal. 
 
Üstü: 
 
2 yemek kaşığı konsantre süt, 
 
4 yemek kaşığı dilimlenmiş badem
 
 
1. Kayısıları küp halinde doğrayın.
 
2. Hamuru yoğurup ikiye ayırın, 2 dikdörtgen parça kesin, parçaları folyoya sarıp 2 saat soğutun.
 
3. Fırını 180 derecede ısıtın.
 
4. Kayısıları haşhaş ile karıştırın. Hamurları 15x30 cm büyüklüğünde açın. Haşhaşlı karışımı üstüne sürün. Hamur parçalarını rulo halinde sürün. Ruloları 2 cm genişliğinde kesin, konsantre süt sürün, badem serpiştirin. Ştrudelleri kağıtlı bir tepside 25 dakika pişirin.
  
 |