| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Milföy Halkaları | 
  | 
Tamer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2008 
Mesajlar: 33
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74641 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012 
1,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
1 kahve fincanı haşhaş tohumu
 
1 yumurta akı
 
6 adet milföy
 
 
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın. İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın. Halka şekline getirin. Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |