| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Mercimek Sarması | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105557 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2015 
1,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
 
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için susam
 
 
Yufkamızı düz zemine seriyoruz ve üzerini haşhaşlı ezme ile kaplıyoruz. Kat kat haşhaşlı yağlı sıvımızı üç katına da serpiştiriyoruz. Üçüncü katına mercimeği serpiştiriyoruz ve sigara böreği yapar gibi kesiyoruz. Yuvarlıyoruz, üzerine yağ sürüyoruz ve fırın da pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |