| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Kolay Burma Börek | 
  | 
şadi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2015 
Mesajlar: 21 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112970 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2015 
1,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet kare milföy hamuru
 
İçi için:
 
4 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
 
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Önce haşhaş ezmesiyle ayçiçek yağı eze eze karıştırılır. İlk milföy hamuru alınır, yüzeyine haşhaş ezmesi sürülür, rulo yapılır. Sonra rulo iki tarafından burulur ve 1 parmak boyunda kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |