https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kg un
 
500 gr margarin
 
400 gr pudra şekeri
 
100 irmik
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
50 gr kakao
 
150 gr toz fındık
 
6 adet yumurta
 
Bulamak için:
 
Mavi haşhaş
 
Şerbeti için,
 
1 ölçü şeker
 
1 ölçü su
 
Azıcık limon suyu
 
 
Bütün malzemeyi yoğuruyoruz. Avcumuzun içinde yuvarlayıp haşhaşa buluyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz, kaynayınca içine birazcık limon sıkıyoruz. Çıkan şekerpareleri şerbetlendirerek, kaymak ile servis ediyoruz.
 
 
Not: Normalde bu tarz tatlılarda esas kural, hamur ve şerbetten biri sıcakken, diğerinin soğuk olmasıdır. Ancak bu şekerparenin özelliği ikisinin de sıcak olmasıdır.
 
 
 
  
 |