| 
 
| 
 
 
 | 
 
HAŞHAŞLI DİLİMLER | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58258 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010 
3,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
MALZEMELER:
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
yarım paket yaş maya
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
aldığı kadar un
 
1 fiske tuz .
 
İç harcı için:
 
haşhaş ezmesi
 
tozşeker
 
bal veya pekmez
 
üzeri için:
 
haşhaş tohumu
 
 
Kartıştırma kabına maya, yumurta, süt, tuz, tozşeker ve alabiliği kadar un alınarak kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Hamur yarım saat mayalandıktan sonra ikiye bölünüp dikdörtgen şeklinde açılır. Sıvıyağ ile yumuşatılmış haşhaş ezmesi üzerine sürülür. Haşhaşın üzerine pekmez gezdirilir ve bir tutam tozşeker serpilir. Rulo şeklinde sarılıp baklava dilimi gibi kesilir. Kesilmeden önce üzerine yumurta sarısı sürerseniz daha iyi netice alırsınız. Fırında üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HAŞHAŞLI DİLİMLER Tarifleri Ay Çöreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |