| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Buğday unu 1 Kg.
 Maya 1 Çay kaşığı
 Zeytinyağı 1 Su bardağı
 Yumurta 1 Adet
 Kavrulmuş haşhaş 1 Su bardağı
 Su Yeteri kadar
 
 Buğday unu, tuz, maya su ile karıştırılarak bir hamur yoğrulur. Üstü örtülerek sıcak bir yerde mayası gelene kadar bekletilir. Mayası gelince tek yufka halinde oklava ile tepsi büyüklüğünde kalınca bir yufka açılır. Bıçakla eni 10 cm. olacak şekilde boylamasına kesilir. Kavrulmuş haşhaş ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır, bu karışım şerit halinde kesilmiş hamurun üstüne yayılır. Şeritler dörder dörder üst üste konularak iki ucundan bükülüp yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ile 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılıp hamurların üstüne sürülür (zeytinyağı parlaklık verir). Fırında pişirilir.
 
 
  
 
 |