| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Cevizli Bulgur Pilavı | 
  | 
avare 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61706 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2011 
3,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. pilavlık bulgur
 
100 gr. haşhaş tohumu
 
3 adet soğan
 
30 gr. tereyağı
 
100 gr. iç ceviz
 
100 gr. beyaz peynir
 
Nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanları ayıklayıp küp doğrayın. Tencereye yağı koyun. Erimeye başlayınca soğanları ekleyin. Renkleri dönene kadar çevirin. Haşhaşları ekleyin ve kısık ateşte hafif kahverengi olana kadar çevirin.
 
600 ml. sıcak su ile bulguru ilave edin. Birer tutam nane, tuz ve karabiber de ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Bulgurlar suyunu çektikten sonra 5 dakika demlenmeye bırakın. Cevizleri kabaca çekin. Beyaz peyniri küp kesin. Demlenen pilavı ceviz ve peynir ilavesiyle servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |