https://www.sabah.com.tr
 
 
Ilık Su 3,5 Çay Bardağı
 
Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı
 
Pakmaya 3 Çorba Kaşığı
 
Toz Şeker 3 Çorba Kaşığı
 
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
 
Un 3 Çorba Kâsesi
 
İçi için:
 
Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı
 
Dövülmüş Haşhaş 1 Su Bardağı
 
Çekilmiş Çeviz içi 1 Çay Bardağı
 
 
Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. Yoğurduğunuz hamuru 45 dereceye sahip bir ortamda 10 dakika üzeri kapalı olacak şekilde dinlendiriniz.
 
Dinlendirilmiş olan hamurları 3 eşit parçaya bölerek ayırınız ve yumaklar elde ediniz. Her bir yumak elde ve oklava yardımı ile açılır. Ceviz, haşhaş yağ ile karıştırılarak iç harcı elde edilir. Hamur açılır iç harç her tarafına yayılır ve 3 eşit parçaya uzunlamasına kesilir. Kesilen tüm parçalar üst üste konulur ve el ile açılır. Açılan harç tekrar e bölünerek uzunlamasına açılır. Her iki uç kısım biri biri dışa olacak şekilde katlanır ve bu şekilde burgu elde edilir. Elde edilen uzun çubuklar rulo şeklinde tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 40 c ortamda 10 dk. Dinlendirilir. 200 c fırında 10-12 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 |