http://www.hurriyet.com.tr
 
 
6-7 su bardağı un
 
1 paket maya
 
1 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı su
 
2 tatlı kaşığı şeker
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı haşhaş
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı yoğurt
 
 
Derin bir kaba unu koyun. Unun ortasına süt, su, maya, tuz ve şekeri ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru bölerek 3 beze yapın.
 
İç malzemesi için haşhaş ve sıvı yağı karıştırın. Bezeleri sırayla açıp üzerine haşhaşlı harçtan sürün. 3 beze için de aynı işlemi uygulayın. Açılan 3 bezeyi üst üste gelecek şekilde koyun ve bıçak yardımıyla 2 santimetre eninde kesin.
 
İki elle büktüğünüz hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. 20-25 dakika tepside mayalanmasını bekleyin.
 
180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırına koymadan istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
 
 
 
  
 |