Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Haşhaş Tatlısı (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haşhaş Tatlısı (Afyonkarahisar)

nazenin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc150927
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı




Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

500 Gr Un
200 Gr Margarin
50 Gr Sıvı Yağ
100 Gr İrmik
100 Gr Pudra Şekeri
15 Gr Kabartma Tozu
3 Adet Yumurta
250 Gr Ezilmiş Haşhaş
Şerbeti İçin:
750 Ml Su
750 Gr Toz Şeker
½ Limon

Un, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu harmanlanıp tezgaha dökülür ve ortası havuz şeklinde açılır.
Haşhaş hariç diğer malzemeler havuz içinde ezilip hamur yoğurma işlemi başlanır.
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
Bu hamur merdane yardımıyla 2 ml kalınlığında açılır.
Su bardağı yardımıyla yuvarlak bir şekilde kesilir.
Kesilen yuvarlak hamurların ortasına, hamurun üçte bir büyüklüğünde ezilmiş haşhaş konup, hamurun uçlarından tutulur büzme işlemi yapılır.
Uç kısmı bir kalem yardımıyla oyulup makasla haşhaş kozası başlığı görüntüsü verilir.
Tepsiye dizilmiş olan ürünler önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırına verilir.
Fırın takip edilerek yaklaşık 20 dk. pişirilir.
Ürün piştikten sonra önceden ısıtılmış olan şerbet kepçe yardımıyla tatlının üzerine gelecek şekilde şerbetlenir.
Soğuduktan sonra servis edilir.







Haşhaş Tatlısı (Afyonkarahisar) Tarifleri Ege Yemekleri



(1 adet Haşhaş Tatlısı (Afyonkarahisar) 1,356 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort