Nursel Yalçın
Köfte harcı:
1/2 kilo kıyma
1 su bardağı bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
kimyon
karabiber
tuz
Püre:
3 tane orta boy haşlanmış patates
1,5 çay bardağı süt
2 kaşık sıvıyağ
tuz
Domates sosu:
1 yemek kaşığı salça
2-3 tane domates
Sıvıyağ
Üzerini süslemek için:
Kaşar peyniri (dilimleyin veya rendeleyin)
Domates
Yeşilbiber
Yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp baş parmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin. (çanaklar küçük olmasın pişince küçülüyor) Köfteleri yağlanmış fınn tepsisine sıralayın, 200 derece fınnda köfteler kızarana kadar pişirin. Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun. Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin. Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenanna dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun. Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
Sos: Bir kaşık salçayı sıvıyağda kavurun, rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın.
Püre: Rendelediğiniz patatesleri derince bir kaba koyun, üzerine sıvıyağ (veya tereyağı), süt, tuz ilave edin çırpma teli veya el blenderi ile karıştırın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.05.2024
|