| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Harşo (Artvin) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Harşo (Artvin) |  
|  | durgun Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kocaeli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142242 Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2019
 10,195 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Millî Eğitim Bakanlığı
 
 3 orta boy soğan
 5 küçük domates
 1 kahve fincan sıvı yağ
 5 dal maydanoz
 1 çay kaşığı nane
 1 çay kaşığı pul biber
 ½ çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 
 Soğanlar soyulur ve yıkanır, kalın küp şeklinde doğranır, tencereye konur.
 Üzerine bir fincan sıvı yağ ilave edilip kavrulur.
 Üzerine yıkanıp kabukları soyulan ve küçük küp halinde doğranan domatesler ilave edilir.
 Maydanozlar doğranır, tencereye ilave edilir.
 Kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
 Tuz ilave edilir.
 Pişirilen harşoya önce nane sonra karabiber ve pul biber ilave edilir.
 Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra servis tabağına alınır.
 Süslenerek servis edilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |