| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hardallı Tavuk (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73718 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2012 
3,151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler  mutfağına hoşgeldiniz
 
bu bölümde güzel bir tavuk yemeği tarifimiz var
 
"Hardallı Tavuk"
 
yapımına geçmeden önce malzemeleri öğrenelim
 
sonra birlikte yapımına geçelim
 
1 kilo bütün yavuk ya da 1 kiloluk baget
 
2 çorba kaşığı hardal sos
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı su
 
1 çay kaşığı karabiber
 
ve 2 çay kaşığı tuz
 
tavuk olarak baget kullandık, bütün tavuk da kullanabiliriz
 
şimdi bagetlerimizi kızartmak üzere ateşin yanına gidelim
 
tencereyi yerleştirdik
 
zeytinyağı ve tavuk birlikte çok güzel bir lezzet ortaya çıkartıyor
 
onun için zeytinyağı kullanıyoruz
 
biraz ısınmasını bekleyelim
 
derisi ile birlikte kızartacağız
 
sadece renk alacak kadar kızarmasını istiyoruz
 
deniyelim, evet kızmış
 
tavukları çevirelim bakalım kızarmış mı?
 
amacımız renklendirmek, pişirmek değil
 
bu yüzünü de aynı şekilde kızartınca...
 
işlerimizin bir kısmını tamamlamış olacağız
 
evet tavukları çevirdik
 
şimdi sıra soğanımızı doğramaya geldi
 
soğanı elimizden geldiğince ince doğruyuoruz
 
dediğimiz gibi rendelemiyoruz, blanderden geçirmiyoruz
 
şimdi kısa süreliğine soğanı bir kenara bırakalım
 
hardallı karışımımızı hazırlayalım
 
suyu...
 
hardal sosu, eğer hardal kullanacaksak bu miktar çok fazla
 
en fazla 1 tatlı kaşığı kullanabiliriz
 
tuzu...
 
karabiberi ve unu ekliyoruz
 
ve pütür kalmayana kadar karıştırıyoruz
 
bagetlerimizin diğer yüzü de kızardığına göre...
 
şimdi doğradığımız soğanı üzerine yerleştiriyoruz
 
biraz da tuz serpiyoruz
 
bu şekilde 10 dakika kapaklı olarak soğan yumuşayacak
 
soğanlar bir hayli yumuşamış görünüyor
 
şimdi artık hazırladığımız hardallı karışımı gezdiriyoruz
 
gördüğünüz gibi çok güzel bir renk
 
böyle kaynamaya başlayacak
 
kaynadıktan sonra ateşi kısacağız
 
ve yarım saat kadar çok kısık ateşte pişireceğiz
 
yarım saat sonra
 
süre doldu, alarmımızı kapatalım
 
ateşi de kapatalım ve 10 dakika sonra servise sunabiliriz
 
artık yemeğimizi servis yapalım mı?
 
harika bir renk
 
ve denediğiniz zaman lezzetinin de çok hoş olduğunu farkedeceksiniz
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
 
güzel bir tavuk yemeği tarifi paylaştık
 
"Hardallı Tavuk"
 
hemen yapın ve bizleri hatırlayın
 
afiyet olsun...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hardallı Tavuk (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |