| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hardallı Somonlu Tart | 
 
  | 
"x" 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2013 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93843 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2013 
2,142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 adet patates
 
500 gram somon
 
1 su bardağı kaşar peyniri
 
25 gram margarin
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 adet limon suyu
 
1 dal kereviz sapı
 
2 adet havuç
 
5 dal dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış patatesleri iyice süzün ve 5 dakika kurumasını bekleyin. çatalla ezerek püre haline getirip bol karabiber ve margarinle harmanlayarak bekletin.Somonları buharda 5-6 dakika kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra derisini ve varsa kılçıklarını temizleyin. Birer lokmalık parçalar halinde doğrayın. Havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin, dereotu ve kereviz sapını incecik doğrayın, Hepsini doğranmış somonların içine ilave edin. Karabiber, yeteri kadar tuz, limon suyu ve hardalı da ekleyerek balıkları dağıtmadan karıştırın. Fırın kabını yağlayın ve içine somonlu karışımı dökün. üzerine patates püresini yerleştirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında bol yeşil salata veya buharda pişirilmiş taze mevsim sebzeleriyle birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hardallı Somonlu Tart Tarifleri Tekir Tarifleri
 | 
 
 
 
 |