1 kg Mezgit
 
200 gr çeri domates
 
200 gr yoğurt
 
2-3 yemek kaşığı hardal
 
5 yemek kaşığı sirke
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karışık yeşillik
 
Dereotu
 
Kekik
 
Şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hardalı, yoğurt ve bir yemek kaşığı sirke ile karıştırın. Dereotu, kekik, tuz, biber, şeker ve limon suyu ile çeşnilendirdiğiniz mezgit balığını büyük küpler halinde kesin ve hazırladığınız karışım ile buzdolabında iki saat marine edin.
 
Yeşillikleri yıkayın. Dört yemek kaşığı sirke, tuz, biber ve dört yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra yeşilliklerin üzerine dökün.
 
Balıkları şişlere geçirin ve kızgın yağda yaklaşık üç dakika boyunca iyice kızartın.
 
Balık şişleri, limon dilimleri, çeri domates ve artan hardal marinesi ile servis edebilirsiniz.
 
Servis tabağınızı dereotu ile süslemeyi unutmayın.
 
 
 
  
 |