1/4 fincan çam fıstığı
 
1 büyük baş karnabahar, minik karnabahar ciceklerini halinde kesilmiş
 
2 kaşık zeytinyağı
 
1/2 limon suyu
 
Toz hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
Doğranmış frenk soğanı
 
 
Büyük bir tavada orta ateşte çam fıstığını ekleyin ve kızarıncaya kadar, 5-7 dakika karıştırarak pişirin. Çam fıstığını, bir servis tabağına aktarın. Tavaya ve karnabahar, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tuzu ekleyin. Karnabaharı, her birkaç dakikada sallayarak , 10-12 dakika karıştırarak, altın kahverengi halinde pişirin. Karnabahar çam fıstığı ile servis tabağına aktarın.Biber ile tatlandırılıp frenk soğanı ile süsleyin.
 
 
 
  
 |