| 
 
 
 | 
Hardal ve Bal Soslu Susamlı Patates | 
  | 
salkım söğüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119811 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2016 
1,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı bal
 
1 çorba kaşığı hardal
 
2 çorba kaşığı susam
 
5 adet taze patates
 
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
Tuz
 
 
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını temizleyin.
 
Sarımsakları kıyın hardal, bal, tereyağı ve tuzla birlikte ayrı bir kapta karıştırın.
 
Patatesleri büyük bir şekilde doğrayın.
 
Üzerine hazırladığınız sarımsaklı sosu dökün.
 
Susamları da üzerine serpiştirin.
 
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |