3 adet kabak
6 adet dilimlenmiş patlıcan
12 adet soyulmuş soğan
12 adet kiraz domates
12 adet mantar
12 adet yağlanmış şiş
KREMALI HARDAL SOS:
1 çorba kaşığı margarin
6 adet ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı hardal
1 su bardağı krema
yarım çay kaşığı kimyon
Izgarayı orta ateşte ısıtın. Kabak, patlıcan, soğan ve mantarları bir kaç dakika haşladıktan sonra soğuk suyun altında gezdirin. Kabak, patlıcan, soğan, mantar ve domatesleri şişe dizin. Hafif yağlanmış ızgarada, her 5 dakikada bir çevirerek sebzeler altın rengini alana dek pişirin.
Sos için; margarinini erittiğimiz bir kapta, kıyılmış soğanları 1-2 dakika kavurun. Daha sonra hardal, krema ve kimyonu ekleyerek, kaynatmadan yaklaşık 1 dakika daha pişirin.
|