www.miele.com.tr
 
 
800 gr. Patates 
 
1 Soğan, ince doğranmış 
 
1 diş sarımsak, ince kıyılmış 
 
30 gr. Tereyağ 
 
2 yemek kaşığı iri taneli Hardal 
 
250 ml Sebze suyu (hazır) 
 
1 tutam Safran 
 
125 ml Krema 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
Üstünü kızartmak için:
 
100 gr. Gouda peynir, rendelenmiş 
 
 
Patatesleri soyun, dilimleyin ve tuzlu suda önce 5 dakika haşlayın. Suyunu dökün ve yağlanmış bir sufle kalıbına doldurun.
 
Soğanları ve sarımsakları tereyağında çevirin. Hardal, sebze suyu, safran ve krema ilave edin ve pişmeye bırakın. Tuz ve baharat ekleyin.
 
Sosu patates dilimlerinin üzerinde gezdirin. 
 
Peynir serpin ve fırında üstü açık pişirin.
  
 |