500 gram köftelik kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
2 su bardağı köftelik ince bulgur
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
5-6 adet yeşil biber
4-5 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Sıvı yağ
Bulguru su ile hafifçe ıslatın ve üstünü kapatarak bir kenara alın.
Soğanı küp küp doğrayın. Kıyma, tuz ve baharatlarla karıştırıp biraz yoğurun. Islattığınız bulguru da içine ekleyip yoğurmaya devam edin. 20 dakika yoğurduktan sonra harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp üç parmağınızla üzerine bastırın.
Sıvı yağı tavaya alıp iyice kızdırın. Köftelerin her iki tarafını da yağda kızartın.
Domatesleri soyup doğrayın ve az yağda pişirin. Biberleri de ikiye bölüp çekirdeklerini çıkararak, köfteleri kızarttığınız yağda kızartın.
Köfteleri bir tencereye alın. Üzerine pişirdiğiniz domatesleri ve kızarttığınız biberleri ekleyin. 1 tatlı kaşığı salçayı 1 çay bardağı suda eritip köftelerin üzerine gezdirin. Yemeğinizi 20 dakika daha pişirin. Hanım köftesi hazır.
|