1 paket bayat tost ekmeği
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 çay bardağı şeker
 
 
Şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tost ekmeklerinin kenarları alınır. Üzerlerine tereyağı sürülür. Fırın kabına 2 kat üst üste olarak dizilir. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbet gezdirilir. Süt, su, şeker, un, nişasta bir tencereye bırakılır. Çırpıcıyla karıştırarak bir taşım pişirilir. Ocaktan alınır, mikserle 5 dakika kadar çırpılır. Şerbetli ekmeklerin üzerine gezdirilir. Üzeri streç filmle kaplanır. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün ikram edilir.
  
 |