Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kemal Paşa Tarifleri > Hanım Göbeği (27 adet - 1,507,877 defa bakıldı)

Hanım Göbeği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HANIM GÖBEĞİ

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88958
Gönderme Tarihi: 04.May.2013
1,970 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


3 su bardağı su
2,5 su bardağı un
100 gr. margarin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Şurup için:
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su

Margarin, su, tuz ve şeker bir tencerede ocağa konur. Kaynayınca ölçülü un birden tencereye boşaltılır, topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte hamur 5-6 dk. pişirilir. Ocaktan alınır, hamur ılınınca içerisine yumurtalar tek tek el yardımıyla yedirilir. Bu aşamada bir tatlı kaşığı nişasta eklenir.
Hamur hazır olduğunda el, sıvı yağ ile yağlanarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır, avuç içiyle bastırarak yassı duruma getirilir. Hamurun ortası, parmakla delinir, ılık yağda tavayı sallayarak arkalı önlü kızartılır. Kızaran tatlılar soğuk şuruba atılır. 15 dakika bekletilir. Üzerine Hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır.

Not: Hamurlar kızartılırken, her seferinde yağın ılıması beklenmelidir.



Hanım Göbeği Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95546
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
1,754 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Hamuru için:
2.5 su bardağı (250 g) un
4 yemek kaşığı (100 g) tereyağı ya da margarin
2 su bardağı (400 g) su
4 yumurta
½ çay kaşığı tuz
5 su bardağı sıvı yağ
Şurubu İçin:
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Su, şeker ve limon suyu ateşe konarak, kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.
Yağ, su ve tuz birlikte dibi yuvarlak bir tencereyle ateşe konur.
Kaynama noktasına gelince elenmiş un birden atılarak tahta kaşıkla karıştırılır, un tamamen yedirilir.
Hafif ateşte 10 dakika sürekli karıştırarak pişirilir.
Ateşten alınıp ılımaya bırakılır.
Ilınınca yumurtalar birer birer yedirilir.
Hamur çok sert olup yer yer çatlamalar görülüyorsa 1-2 yemek kaşığı tatlı şurubu koyulur.
Hamur ele yapışan bir durumda olmalıdır.
Hamurda ceviz büyüklüğünde alınan parçalar yuvarlatılarak bastırılır ve ortaları parmakla delinerek genişletilir.
Hamur parçasında çatlaklık olmamasına dikkat edilmelidir.
Hazırlanan parçalar bol miktarda koyulmuş soğuk yağın içine atılır.
Tavaya konan hamur parçası miktarı tavanın 2/3’ sini dolduracak kadar olmalıdır.
Orta hararetle ateşte hamurlar yağın yüzüne çıkana kadar tava hafif hafif sallanarak pişirilir.
Hamurların alt kısmı sararınca bastırmadan spatulayla ya da çatalla çevrilir.
Çevrilen tarafta sararınca ateş hafifletilerek kevgirle çevrilir ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
Her iki tarafı da aynı şekilde kızartıldıktan sonra süzülerek alınır.
Bekletmeden soğuk şuruba atılır.
5 dakika kadar şurubunu çekmesi sağlanarak servis tabağına alınır.


Hanım Göbeği Tatlısı

M.Güneş
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.11.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc103153
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014
1,635 defa indirildi / yazdırıldı




1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Bir kabın içinde tüm malzemeler karıştırılıp hamur haline getirilir hamurdan parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir şekil verilen tatlılar yağlanmış tepsiye konulup 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Daha sonra şeker ve su karıştırılarak soğuk şerbet yapılır kızaran sıcak tatlılar doğrudan bu soğuk şerbete atılır biraz bekletilir şerbeti çeken tatlılar servis tabağına alınır üzerlerini kremşanti dondurma kaymak hindistan cevizi antep fıstığı vb. şeylerle süsleyebilirsiniz


Hanım Göbeği Tatlısı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc109758
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2015
1,290 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 tutam tuz
3 yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
Kızartmak için bol yağ
Süslemek için:
Antepfıstığı
Hindistancevizi

Bu tatlının hamuru pişirilerek hazırlanıyor. Bunun için küçük tencerede su, yağ ve tuz kaynatıp içine unu dökün ve karıştırıp unu pişirin. Sonra mikser yardımıyla karıştırın, içine irmik, nişasta ve yumurtaları teker teker kırıp hamuru yapın. Elinizi yağa batırıp ceviz kadar parçalar alın ve ortasını açıp soğuk yağın içine koyun. Daha sonra altını açıp kızartmaya başlayın. Kızarınca alıp şerbete akıtın. Süsleyip ikram edin.


Hanım Göbeği Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143516
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2019
1,058 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

100 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Süslemek için toz Antep fıstığı veya pudra şekeri
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

Tencereye yağı, suyu ve toz şekeri koyun. Orta ateşte yağ eriyene kadar tutun. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eriyen yağlı karışıma dökün ve 5 dakika kadar pişirin. Hamuru ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları kırın, mikserle çırpın ve elinizle yoğurun.
Şeker ve suyu karıştırıp şerbeti kaynatın. 1 dilim limonu indirmeye yakın içine atın ve soğumaya bırakın.
Hamurdan top top parçalar alıp yuvarlak şekil verin, ortasına parmakla bastırın. Hazırladığınız hanım göbeklerinin ortalarını delin ve tavadaki yağ kaynamadan, soğukken hanım göbeklerini yağa atın ve kızartın. Her iki tarafları da kızarınca hemen soğumuş şerbete atın.
Çıtır olmalarını istiyorsanız çok fazla bekletmeden şerbetten alıp hemen bir servis tabağına dizin. Soğuk servis yapın.
Servis esnasında üstlerine Antep fıstığı ya da pudra şekeri serpebilirsiniz.

Not: Yağ kaynar gibi olduğundan eğer ikinci kere hanım göbeği kızartılacaksa yine yağın soğuması gerek. Tamamı bitince şurup da sıcaklaşıyor. Ara verdiğinizde şurubu da mümkün olduğunca soğutunuz.



Hanım Göbeği Tatlısı

ince melahat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc126176
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2017
793 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram margarin
1 ½ barda un
4 adet yumurta
1 bardak su
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı Kaymak
2 çorba kaşığı Fındık
4 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon suyu

125 gram margarin, 1 bardak su, 2 adet kesmeşeker ve 1 tutam tuzla eritilir. Eriyen yağa 1 buçuk bardak un katılır ve devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen hamur yoğurma kabına dökülür ve soğutulup 4 adet yumurta teker teker kırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlanıp ortaları delinerek kalın halkalar yapılır. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır ve 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pembeleşen kadar pişen hamurlar şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken hamurların üzeri kaymak ve fındıkla süslenir.


Hanımgöbeği

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161723
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Kızartmak için:
2 su bardağı kızartma yağı
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kaymak

Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Hamuru için; su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuzu ve şekeri de ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Ilınınca, yumurtaları birer birer kırın. İrmik ve nişastayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurun. Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın. Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısık ateşe ayarlayın. Tatlıları yağda arada sallayarak kızartın. Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.







Hanım Göbeği Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri



(27 adet Hanım Göbeği 1,507,877 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort