| 
 
| 
 
 
 | 
 
HANIM BİLEZİĞİ | 
 
  | 
BnSONY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18417 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007 
2,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8-10 kişilik Gerekli malzeme:
 
Hamur için:
 
6 su bardağı un
 
150 gr eritilmiş tereyağı
 
2 yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
Harç için:
 
2 su bardağı çekilmiş ceviz 
 
Şurup için:
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
3 su bardağı tozşeker 
 
3 su bardağı su 
 
Kızartmak için: 
 
Sıvıyağ
 
 
Tereyağı, 2 yumurta, yoğurt, su ve tuzu bir kaba alın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru 4 bezeye ayırın ve 40-45 santim çapında yufkalar halinde açın. Cevizi yufkalara paylaştırın. Yufkaları rulo şeklinde sarıp 2'şer santim aralıklarla kesin.
 
Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Hamur parçalarını kızartın.
 
Şurup için, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Limon suyunu ilave edip kaynatın. Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp yarım saat bekletin. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Servis yapın.
 
 
 ML® Hanım Göbeği için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HANIM BİLEZİĞİ Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |