10 avuç un
 
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım su bardağı ılık su
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
1 avuç nişasta ve un
 
Kızartmak için ayçiçeği yağı
 
Şurubu için:
 
5 su bardağı şeker
 
5 su bardağı un
 
2-3 damla limon suyu
 
 
Derin bir karıştırma kabının içinde önce tereyağı, yumurta ve yoğurdu sonra da kalan diğer malzemeleri iyice yoğurup, 1 saat kadar dinlendirin.
 
10 adet beze yapın. Hamurları un ve nişasta karışımı ile ince açın. Üstüne ceviz serperek açtığınız hamurun 1/3ünü katlayıp, diğer kısmın da 1/3ünü üstüne katlayın. Yufkayı ortaya doğru buruşturup, uzunlamasına fiyonk 5 santimetre boyunda parmakla sıkıştırın.
 
Bu sıkıştırılan yerlerden keserek her bir parçayı iyice kızmış ayçiçeği yağında kızartın ve servis tabağına alın. Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökün.
 
 
 
  
 |