| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hamurlu Tel Kadayıf | 
 
  | 
Tijen82 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56407 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2010 
4,254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr tel kadayıf
 
Yarım paket margarin
 
Hamur:
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Yeteri kadar un
 
1 fiske tuz
 
Şerbet:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
1 limon
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Önce şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Hamur malzemesi bir araya getirilerek  kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Margarin eritilir ve ılıtılır, kadayıfa eklenir ve didiklenir. Hamur iki parçaya ayrılır. Merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır. Yüzeyine kadayıfın yarısı yayılır. Sanra sıkı olmayan bir rulo yapılır. Rulo baş parmak kalınlığında bıçakla kesilir ve yağlanmış tepsiye kesik kısım üzerine gelecek şekilde dizilir. Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanır. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hamurlu Tel Kadayıf Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |