| 
 
| 
 
 
 | 
 
HAMURLU MEYVE | 
 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10004 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
2,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
750 gr.kırmızı erik (2'ye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış)
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
Yarım su bardağı su
 
1 adet orta boy elma (dilimlenmiş)
 
Yarım tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
 
1 su bardağı kekun
 
1 kahve fincanı un
 
2 çorba kaşığı esmer şeker
 
20 gram tereyağı (doğranmış)
 
2 çorba kaşığı süt
 
1/4 tatlı kaşığı tarçın
 
1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
 
 
YAPILIŞI:
 
Erik, su ve şekeri 5 dk.kaynatıp, süzün. Suyunu ayırın. Elma,portakal kabuğu rendesi ayırdığınız erik suyunu karıştırarak kaynama noktasına getirin ve kapağı kapalı olarak, hafif ateşte ara ara karıştırarak 5 dk.kaynatın.Erikleri ilave edip, 1,5 litre kapasiteli bir fırın kapına koyun. Bir kaba unları eleyip, esmer şeker tereyağını ilave edin ve yedirin. Yumurta ve sütü ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız hamurdan fırın kabındaki erikli karışımın kenarlarına kaşık kaşık koyup üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri açık olarak, yaklaşık 30 dk. pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HAMURLU MEYVE Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |