Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > HAMURLU KASIR KEBABI (1 adet - 56,939 defa bakıldı)

HAMURLU KASIR KEBABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HAMURLU KASIR KEBABI

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12588
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2007
2,730 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo orta yağlı koyun eti
300 gram koyun böbreği (yağsız olarak)
2 çorba kaşığı sadeyağ
4 yumurta
2 çorba kaşığı domates salça
yeteri kadar un
1/2 bardak et suyu
yeteri kadar tuz ve karabiber
Hamuru için:
300 gram un
2 yumurta
1 çimdik tuz
150 gram tereyağı

Hamur yoğurma mermerine eleyerek unu dökmeli. Bunun ortasını çukur, laştırıp buraya küçük parçalara bölünmüş tereyağını, tuzu ve yumurtaları koyup karışımı yoğurarak hamur durumuna getirmeli. Hamur, kıvamını bulunca bunu yağ kâğıdına sarıp İki saat buz dolabında dinlendirmeli.
Beri yanda koyun etiyle böbrekleri fındık iriliğinde parçalara doğramalı. Tuzlayıp biberlemeli ve una bulamalı. Bir tavaya sadeyağın yarısını koyup bunu kızdırmalı. Yağ kızınca unlanmış et parçalarını içine atıp karıştırarak her yanlarını kızartmalı. Hemen arkasından da ilik et suyunun yarısında eritilmiş domates salçasını katmalı. Kalan et suyunu da döküp tavanın ağzını örtmeli ve eti birbuçuk saat kadar pişirmeli. Et iyice pişince tavayı ateşten indirmeli ve bir kenarda soğumaya bırakmalı.
Bu arada yumurtalardan üçünü on dakika haşlayıp kabuklarını soymalı. yuvarlak dilimlere doğramalı.
Kalan sadeyağla bir küçük tepsiyi yağa bulamalı. Buzdolabındaki hamuru çıkarıp üç parçaya bölmeli. İki parçayı merdaneyle açıp ince bir yufka durumuna getirmeli. Sonra bu yufkayla tepsinin içini ve yanlarını kaplamalı (Artan kısımlar yandan dışarı doğru sarkacaktır). Tavanın içindeki soğumuş salçalı et parçalarını bu hamurun üstüne boşaltmal). Bir spatulayla düzlemeli. En üste de yumurta dilimlerini yanyana dizdikten sonra üçüncü parçayı merdaneyle açıp tepsinin üstünü örtmeli. Tepsinin yanından sarkan yufkanın kenarlarını üste çevirdikten sonra iki yufka yaprağının uçlarını birbirine yapıştırmalı. Kalan yumurtayı hafifçe çırpıp yufkanın üstünü yumurtaladıktan sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli.
Kebap pişince fırından çıkarmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı. Bazı kimseler hamuru gereği kadar ince açamadıklarından bu kebabın tadını bozmaktadırlar. Bu gibi kimseler çarşıdan hazır yufka alıp harcı bu yufkaların içinde pişirebilirler. Bu gibi durumlarda tepsi, nin içine iki yaprak, üstüne de iki yaprak yufka koyup hamurlu kasır kebabını pişirebilirler.

ML® Hamurlu Kebap (görsel)






HAMURLU KASIR KEBABI Tarifleri Beyti Tarifleri



(1 adet HAMURLU KASIR KEBABI 56,939 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort