|
|
Hamur Tarhana Yapımı |
 |
DARI
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12760
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2007
6,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yumurta
100 gram kahvaltılık margarin yağı
250 gram beyaz peynir
500 gram salçalık kırmızı biber
500 gram olgun domates
250 gram yoğurt
100 gram pişmemiş ekmek hamuru (maya)
1 çorba kaşığı tuz
3 kilo un
Yapımı: Un elenir, ortası havuzlanır, yumurtalar kırılır, yağla peynir katılır, salçalık biber rendelenerek domatesler ezilerek kevgirden geçirilir. Yoğurt ve maya ile birlikte una katılır, tuz da serpilerek yoğurulmaya başlanır.
Yoğurma, hamur sert bir duruma gelinceye kadar devam eder. Un az gelirse yeteri kadar katılır ve elde edilen sert hamur temiz bir bezle örtülerek serin olmayan bir yerde kabarmaya bırakılır.
Ertesi gün hamur, üzerine bir miktar tuz serpilerek tekrar yuğorulur ve eğer hamur kendini zorlarsa un katarak yoğurulur ve gene dinlenmeye ve kabarmaya bırakılır.
Ertesi gün aynı iş tekrar edilir ve bu hal hamurun kabarması duruncaya kadar bir hafta, on gün tekrarlanır.
Hamurun kabarması durunca eldeki hamur 10X10 çapında bir küp veya dikdörtgen biçiminde düzenli olarak kalıplanıp bir naylon torbaya konup buz dolabında veya soğukça bir yerde saklanır ve en az bir yıl bozulmadan saklanabilir.

|
|
Hamur Tarhana Yapımı Tarifleri Kurutma Tarifleri
|
|