www.miele.com.tr
400 gr. Un
2 çay kaşığı Kabartma tozu
125 gr. Şeker
1 Paket Şekerli Vanilin
200 gr. Tereyağı
1 Yumurta
Dolgu malzemesi
200 gr. Kayısı reçeli
Üstüne serpme malzemesi:
350 gr. Un
175 gr. Şeker
1 Paket Şekerli Vanilin
1/2 çay kaşığı Tarçın
200 gr. Tereyağı, sıvı
Hamurun malzemelerinden yoğrulacak bir hamur hazırlayınız.
Hamurun yağlanmış cam kaseye yayınız ve üzerine çatalla birçok yerinden deliniz.
Kayısı marmeladını hamurun üzerine sürün.
Un, kabartma tozu, şeker ve şekerli vanilini karıştırın. Biraz soğumuş olan tereyağını ilave edin. Bütün malzemeyi serpme yapabilmek için yoğurun. Hamuru iki elinizle ufalayarak kekin üstüne serpin, sonra altın sarısı renginde pişirin.
|