Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hamur Çorbası (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamur Çorbası (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc88266
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
3,062 defa indirildi / yazdırıldı




Türkçe altyazılıdır.




merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
bu bölümümüzde değişik bir çorba tarifimiz var
"Hamur Çorbasının" yapımını anlatacağız
ama her zaman olduğu gibi malzemelere önce bir göz atalım
6 adet kare milföy hamuru
150 gram kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası, yarım çorba kaşığı biber salça
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
ve 8 su bardağı su
malzeme listesinden sonra, hamur çorbasının yapımına hemen geçelim
öncelikle içi hazırlayalım
150 gram kıymanın üzerine...
rendelediğimiz soğanı...
mevcut tuzun yarısını...
1 çay kaşığı kadar da karabiberi ilave edelim
şöyle parmak uçlarıyla karıştıralım
mantı içi gibi düşünelim
şimdi bir kenara bırakalım
milföy hamurlarımızı alalım
zemine biraz un serpelim
un serpmekten çekinmeyelim
çünkü bu un aynı zamanda çorbanın kıvamını da verecek
merdane yardımıyla biraz genişletelim
dört adedini de açtık
şimdi tıpkı mantı yapar gibi, mantıdan biraz büyük karelere keseceğiz
mantı yapar gibi kestik
şimdi mantıda olduğu gibi...
ortalarına hazırladığımız kıymalı harçtan yerleştiriyoruz
şimdi artık şekillendirme zamanı
önce köşeden köşeye katlıyoruz
ondan sonra da iki ucu birleştiriyoruz
Malatya'nın kulak çorbası gibi
aynı şekilde tamamlıyoruz
son içli hamurumuzu yaptık
hatırlarsanız 2 tane kare milföy bırakmıştık
şimdi onları 1 santimlik şeritler şeklinde kesiyoruz
daha sonra gene 1 santimlik karelere tamamlayacak...
büyüklükte ufak karelere doğruyoruz
biraz unlayarak yapışmalarına mani olduk
şimdi kızartmak üzere tavanın yanına gidelim
tavayı ateşe yerleştiriyoruz
mevcut yağımızın yarısından biraz fazlasını tavaya bırakıyoruz
ve biraz erimesi için bekliyoruz
önce içli hamurlarımızı altın rengi olacak kadar...
kızartmak üzere tavaya bırakıyoruz
artık içli hamurlarımızı tavadan alma zamanı
gördüğünüz gibi güzel kızardı
şimdi kalan yağa sade hamurlarımızı bırakıyoruz
ve aynı şekilde kızartıyoruz
hamurları da kızarttık
şimdi diğerlerinin üzerine bırakalım
şimdi tencereyi ateşe yerleştirelim
ayırdığımız tereyağını bırakalım
üzerine biber ve domates salçalarını katalım
şöyle salçanın kokusu gidene kadar kavuralım
şimdi biraz da tuz ilave edelim
ve suyumuzu bırakalım
suyun kaynaması gerekiyor
kısa süre bekliyoruz
su kaynamaya başladı, bizim de daha önce haşladığımız nohutlarımız vardı
şimdi ilave ediyoruz
bir kaç dakika sonra da hamurları katacağız
şimdi kızarttığımız hamurları ilave ediyoruz
hamurları ilave ettikten sonra çok kısa süre pişirmemiz gerekiyor
çünkü milföy hamuru çabuk yumuşuyor
arkasından hemen kuru naneyi ilave ediyoruz
bir dakika sonra ateşten alacağız
bir taşım kaynadı
ateşi kapatalım ve dediğimiz gibi hemen servise sunalım
bol taneli, besleyici, lezzetli, değişik bir çorba
gördüğünüz gibi milföy hamuru sadece ikram tariflerinde kullanılmıyor
bu bölümde güzel bir çorba tarifi paylaştık
bu tarifi denemenizi ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın efendim...






Hamur Çorbası (görsel) Tarifleri Video Salata Tarifleri



(1 adet Hamur Çorbası (görsel) 29,930 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort