| 
 
 
 | 
Hamsili Kabak Çiçeği Dolması | 
  | 
büyük sultan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56571 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2010 
2,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr hamsi
 
10-12 kabak çiçeği
 
2-3 yaprak pazı
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı tozşeker
 
1 soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp durulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip 20 dakika daha karıştırarak kavurun. Tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kabak çiçeklerini dikkatlice temizleyin. Pirinçli karışımı pazı yaprakları ve kabak çiçeklerinin içine paylaştırın. Dolmaları tencereye dizin. Benmari usulü pişirmek için geniş bir tencereye 2 bardak su ilave edin. Üzerine sarmaların bulunduğu tencereyi oturtun. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp limon dilimleri, kiraz domatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |