| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Hamsi 1 Kg.
 Kuru soğan 4 Büyük boy
 Sıvı yağ 1,5 Su bardağı
 Pirinç 750 Gr.
 Kuş üzümü 1 Paket
 Karabiber 1 Çay kaşığı
 Maydanoz 6 Sap
 Toz şeker 3 Tatlı kaşığı
 Tuz
 
 Hamsiler temizlenir. Kılçıkları çıkarılıp yıkanır. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. İçine pirinç eklenir. Pirinç hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan pirince kuş üzümü, karabiber, ince doğranmış maydanoz, toz şeker ve üste çıkacak kadar su katılıp kısık ateşte pişirilir. Hamsilerin yarısı tepsiye sırtları gelecek şekilde yuvarlak biçim verilerek sık sık dizilir. Araya hazırlanan iç pilav döşenir. Kaşıkla orta kısım hafif yükseltilir. Kalan hamsiler de sırtları dışa bakacak şekilde sık sık dizilir. Hiç pirinç görülmemelidir. Üzerine sıvı yağ gezdirilip sıcak su konarak fırına verilir.
 
 
  
 
 |