1 kg. hamsi balığı (İri boy, kafası koparılıp, kılçığı çıkarılmış)
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
2 adet domates (Kabuğu soyulmuş, ince kıyılmış)
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
2,5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
Tuz
Karabiber
3 adet yumurta (Çukur kaba konulup, çırpılmış)
1 su bardağı Bizim Mutfak Un
Bir kap içinde soğanı, domatesi, maydanozu iyice karıştırın.
Avuç içine 3 balığı alın. Derileri içe gelecek şekilde açın.
Hazırladığınız malzemeden ceviz büyüklüğünde parçaları balıkların üzerlerine koyun.
Malzemenin üzerine 3 balık daha koyun. Bizim Mutfak una bulayıp bir kenara bırakın.
Tavada Bizim ayçiçek yağını kızdırın. Unladığınız balıkları yumurtaya bulayıp, tavanın içine yerleştirin. Alt üst çevirerek kızartın.
Yeşil salata yaprakları üzerinde servis yapın.
|