| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Hamsi 1 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Maydanoz 6 Sap
 Karabiber 1 Çay kaşığı
 Sıvı yağ 1 Su bardağı
 Yumurta 1 Adet
 
 Hamsiler temizlenir. Kılçıkları çıkarılır. Yıkanır. Kuru soğan verev verev doğranır. Tuzla öldürülür. Yıkanarak tuzdan arındırılır. İçine ince ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber konarak karıştırılır. Yumurta çırpılır. Ele bir hamsi alınır. Harçtan biraz içine konulur. Üstüne bir hamsi konularak yumurtaya batırılır. Bu şekilde hazırlanan hamsilerin altı ve üstü çevrilerek kızgın yağda kızartılır.
 
 
  
 
 |