http://kuzeydenlezzetler.com
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 adet soğan
 
1 yumurta
 
Maydanoz
 
2,5-3 su bardağı mısır unu
 
Tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
 
Hamsilerimizin kılçıklarını temizlip, yıkıyoruz. Ardından hamsilerimizi ince ince doğruyoruz. Rendelediğimiz soğanı, yumurtayı, baharatlarımızı ve ince doğradığımız hamsileri karıştırıyoruz. Harcımıza yavaşça mısır ununu ekleyerek hamur haline getiriyoruz daha sonra üzerine ince kıydığımız maydanozları ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışıma köfte gibi şekil vererek kızgın yağda kızartıyoruz.
 
 
Not: Eğer daha yoğun bir köfte kıvamı isterseniz bayat ekmek veya galeta unu ekleyebilirsiniz.
  
 |