| 
 
 600 gram hamsi
 6 su bardağı su
 1’er adet havuç ve patates
 Yarım çay bardağı pirinç
 1 çorba kaşığı un
 1 çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı krema
 1 adet rendelenmiş soğan
 Yarım demet maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 Üzerine:
 Dereotu veya maydanoz
 
 Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın.
 Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
 Diğer tarafta 2 su bardağı suda havuç, patates ve pirinci haşlayıp süzün.
 Ayrı bir tencerede unu tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
 Kremayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra içine haşlanmış hamsi, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve haşlanmış sebze suyunu ilave edin.
 Kaynadıktan sonra üzerini ince kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyip servis yapın.
 
 
  
 
 |