|
|
Hamsi Çilihtası |
|
rey09
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2009
Mesajlar: 37 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc82100
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
3,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nuran Çilingir
15 Adet Ayıklanmış Hamsi
5 Adet Pazı Yaprağı
2 Adet Taze Soğan
1 Su Bardağı Mısır unu
1/2 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
Taze soğanları ve pazı yapraklarını yıkayalım. Taze soğanları 2-3 milimetre genişliğinde, pazıları ise 1er santimetre genişliğinde doğrayalım. Ve hepsini geniş bir kabın içine alalım. Bu arada hamsileri de ayıklayalım. Kılçıklarını da çıkarıp iyice yıkayalım. Suyunu süzdürelim. Ayıklanmış hamsileri, mısır ununu, tuzu ve suyu da taze soğan ve pazının bulunduğu kaba alalım. İyice karıştıralım ve akıcı bir harç elde edelim.Genişçe bir tavaya az miktarda sıvı yağ dökelim ve kızdıralım. Harçtan iki kepçe kadar alıp, tavaya yayalım. Önlü arkalı pişirelim. Harç bitene kadar bu işleme devam edelim. Artık Hamsi Çilihtamız servise hazır.
Not: Hamsi çilihtasının tavada çevrilmesi zor olduğundan bir kapak yardımıyla çevirmenizi tavsiye ederiz, aksi takdirde dağılır. Dilerseniz, mücver gibi küçük parçalar halinde de kızartıp servis yapabilirsiniz.
|
|
Hamsi Çilihtası Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|