|
|
Hamsi Buğulama |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107418
Gönderme Tarihi: 08.May.2015
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pınar Hamsi 1 paket (çözündürülmüş ve süzülmüş)
Domates 4 adet temizlenmiş kabukları soyulmuş
Çarliston biber 2 adet temizlenmiş ince şerit doğranmış
Limon 1 adet kabukları soyulmuş ve lira doğranmış
Tuz ve karabiber
Zeytinyağ ½ kahve fincanı
Soğan(kuru)orta boy piyaz doğranmış
Maydonoz temizlenmiş ve ince kıyılmış 1 yemek kaşığı
Soğanları bir kap içersinde koyup az tuz ve 1 bardak su ilave edip iyice ovunuz ve süzünüz. Fırın tepsisine (veya borcam) içerisine soğanları en altına koyunuz, üzerine çarliston biberi maydozu koyunuz, üzerine de hamsileri düzgün sıralayınız. En üstüne domates ve limonları koyup, bir tatlı kaşığı tuz ve bir su bardağı su koyup önceden ısıtılmış fırında 180 derece 13-15 dk pişiriniz ve sıcak servis ediniz.
|
|
Hamsi Buğulama Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|