| 
 
 
 | 
Hamali | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35284 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009 
3,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
Malzemesi:
 
4 yaprak baklava yufkası
 
50 gr çilek
 
30 gr frambuaz
 
30 gr böğürtlen
 
30 gr siyah dut
 
İç malzemesi:
 
50 gr irmik
 
500 gr süt
 
Şurubu için:
 
750 gr şeker
 
500 gr su
 
1/4 limon suyu
 
 
Hazırlanışı:
 
İlk önce tencereye irmik ile sütü boşaltıp ocakta pişirin. Devamlı karıştırarak hamur haline gelince soğumaya bırakın. Baklava yufkasını kare şeklinde kesip iç malzemeden baklava hamurunun ortasına kaşık yardımı ile koyun. Üzerine meyveleri serpin. Yufkayı dörde katlayıp fırın tepsisine dizin. 30 dakika 170 derecede pişirin. Üzerine şurubundan gezdirip soğuyunca servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |