Nermin Erkoyuncu
Ham karpuz 8 -9 adet
Tuz 1 ½ tatlı kaşığı
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Su 4 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
Kırmızıbiber ½ tatlı kaşığı
Sarımsak 2 diş
Karabiber ½ tatlı kaşığı
Tuz ½ tatlı kaşığı
Ham karpuzları, küp küp doğra. Yağla soğanı pembeleştir, karabiber, kırmızıbiber, su ve tuzu ilave et, pişir. Sarımsaklı yoğurt yap. Sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yap.
Not: Yaz mevsiminde yapılan bir yemektir. Türkmenlere özgüdür. Yazdan ham karpuz kurutularak kışın yemeği de yapılmaktadır.
|